Projecten

Recent gerealiseerde nieuwbouw projecten

Recent gerealiseerde renovatie projecten

  • Valspar, Lelystad
  • Van Beest, Sliedrecht
  • Cargill, Moerdijk
  • Draka, Enkhuizen
  • Conpro, Amsterdam

 


Segab, Merschede (Duitsland)

Voor het koelen van zandgietmachines hebben we een koelinstallatie ontworpen welke werkt met een koelmachine, droogkoeler en een grote PE waterbak. Uit energetisch oogpunt koelen we zoveel mogelijk met enkel de droogkoeler. De koelmachine draait daarom enkel als het buiten te warm wordt om alleen met de droogkoeler te kunnen koelen. Dat is pas energie besparen!
Met de koelmachine/droogkoeler houden we de grote PE waterbak op temperatuur. Vanuit deze PE waterbak wordt het gekoelde water naar de verschillende afnemers gepompt.


WILO, verhuurmarkt

Voor de verhuurmarkt maken we regelmatig pompframes. De WILO pompen worden op een degelijk stalen frame geplaatst zodat deze met een pompwagen kunnen worden verplaatst. De water aansluitingen zijn voorzien van een snelkoppeling zodat er eenvoudig waterslangen op kunnen worden aangesloten. De grote voeding stekker is voorzien van een fasebewaking en motorbeveiliging.


IMTECH, farmaceutische industrie

Voor een groot internationaal farmaceutische bedrijf hebben wij een koelinstallatie ontwikkeld welke in staat is om proces water uiterst nauwkeurig op temperatuur te houden. Dit doen we onder meer middels koudwatermachines, warmtewisselaars en drieweg regelkranen. In verband met bedrijfszekerheid zijn alle hoofdcomponenten dubbel uitgevoerd. De skids zijn uiteraard bij ons in de werkplaats volledig opgebouwd en getest.
Het leidingwerk is uitgevoerd in PE, de buffertanks zijn uitgevoerd in gegalvaniseerd staal.


Verkade, Zaandam

Hier hebben wij een technische installatie geleverd met een 400 kW koeltoren voor het koelen van een ammoniakinstallatie. Wegens ruimte gebrek was er geen plaatst meer in de technische ruimte. De huis installateur Dalkia heeft WACON EUROPE om een oplossing gevraagd. Deze werd gevonden door de complete technische installatie in een 40 ft container te plaatsen met de koeltoren er bovenop. Al het leidingwerk hebben we uitgevoerd in PE.


Derco, Alkmaar

Als alternatief voor het koelen met leidingwater heeft WACON EUROPE een koeltoren installatie ontworpen. Hiermee worden walsen om transportbanden te produceren gekoeld. De installatie is binnen geplaatst en de koeltoren buiten op een frame. Het leidingwerk is uitgevoerd in gegalvaniseerd staal.


Heimer, Bad Bentheim (Duitsland)

Wegens uitbreiding van de kuikenbroederij was er extra koelvermogen benodigd. Deze werd gevonden in de vorm van 3 stuks koeltorens met een gezamenlijke capaciteit van 750 kW.
Om het koeltoren proces waterzijdig te scheiden van het koelwater werd er een platenwarmte wisselaar toegepast.


Campina, Veghel

De opdracht was het ontwikkelen van een compleet dubbel (fail safe) uitgevoerde koelinstallatie voor het koelen van perslucht compressoren. Dit gebeurd nu middels gebruik van platenwisselaars en kanaalwater. Alles compact gebouwd op een frame. Het leidingwerk is uitgevoerd in RVS316.


BYK CERA, Deventer

Deze klant wilde graag een geheel gesloten systeem. Derhalve is er gekozen voor 2 stuks droogkoelers met een koeltotaal vermogen van 1500 kW. Tevens hebben wij een pompskid gebouwd om het water rond te laten circuleren. Het leidingwerk is uitgevoerd in RVS316.


Soestergieterij, Almere

Ten behoeve van een gieterij hebben wij een complete koelinstallatie opgebouwd in een container met de koeltoren er bovenop.


DSM, Genk (Belgie)

Voor de automotive industrie was er koeling benodigd voor het afvoeren van de warmte van diverse productie machines. In verband met bedrijfszekerheid is er gekozen voor een opstelling met 2 koeltorens van elk ca 750 kW per stuk.


Emsland (Duitsland)

Voor een kuikenbroederij in Duitsland hebben wij een technische installatie gebouwd voor zowel koelen als verwarmen. Het totale opgestelde vermogen bedraagt 2000 kW.
Het leidingwerk is uitgevoerd in PVC en staal.


Van Uden Kaarsen, Schijndel

Bij deze kaarsen fabriek wordt met water de mallen gekoeld. Dit water mag niet te warm worden. In het kader van energie besparing is er een combinatie gemaakt van een koeltoren en koelmachine. De koeltoren draait het gehele jaar, enkel in de warme periode springt de koelmachine bij.